Thuispagina

3 000 mensen. 12 500 mensen. 35 000 mensen. 20 weken. De jeugd is in de straten. Eén generatie, één stem. Wij eisen klimaatrechtvaardigheid om te zorgen voor een veelbelovende toekomst voor onze generatie en de generaties die zullen volgen.

Youth for Climate is een Klimaatactie beweging, geïnspireerd door Greta Thunberg die elke vrijdag in augustus 2018 begon te staken om Klimaatactie te eisen. We streven ernaar om zoveel mogelijk mensen te mobiliseren en te activeren, omdat de klimaatcrisis iedereen aangaat en alle grenzen overstijgt.

Het huidige klimaatbeleid is niet ambitieus genoeg, niet op lokaal niveau, noch op nationaal niveau, noch op internationaal niveau. Youth for Climate wil een duidelijk apolitisch signaal afgeven dat nu concrete maatregelen moeten worden genomen.

Dus wij, de jeugd, zullen blijven vechten voor onze toekomst. We zullen rebels zijn, we zullen direct zijn en we zullen ons niet verontschuldigen. Omdat de klimaatcrisis dringender is dan ooit tevoren. Omdat we geloven in onze toekomst. Omdat we weten dat een verandering mogelijk is en dat we het kunnen doen. En omdat men te klein is om een verschil te maken. Naïef? Misschien… maar we doen in ieder geval ons deel.

Doe met ons mee?

Je wilt een manier vinden om op te treden tegen klimaatverandering en om te vechten voor uw toekomst, maar je weet niet hoe? Aarzel niet om ons te contacteren via de site hier of via het e-mailadres: belgianyouthforclimate@mail.com.

Facebook
YouTube
Instagram