Aantijgingen Minister Schauvliege | Youth For Climate

Aantijgingen Minister Schauvliege

De aantijging van de minister is een belediging voor het authentieke engagement van zovele jongeren. Wij reikten haar de hand voor constructief overleg en doen dat nog steeds, ondanks haar beschuldigingen. Wij zijn bewuste jongeren die met eigen ogen konden vaststellen hoe het klimaatakkoord niet werd ondertekend door België een week na de grootste klimaatmars ooit in december. De verontwaardiging die we hierover terecht voelden is thuis aan onze eigen keukentafel ontstaan nadat we hoorden over de acties van Greta Thunberg. Greta is de grote inspirator van alle klimaatspijbelaars in heel Europa en zo ook voor ons en onze beweging Youth For Climate. Aan die keukentafel beslisten we iets te doen. Daar was niemand bij en dat was ook niet nodig: het gaat slecht met het klimaat, we zijn kwaad en dat willen we tonen. Tegelijk hopen wij als klimaat spijbelaars nog steeds op een constructief en positief antwoord vanuit de politiek, een samenwerking over alle partijgrenzen heen die klimaat voorop stelt en vooral daadkrachtig de problemen aanpakt. Wij jongeren willen verbinden, niet breken of gebroken worden.