Uitnodiging bij de Vlaamse Regering | Youth For Climate

Uitnodiging bij de Vlaamse Regering

Wij de jongeren van Youth for Climate zijn blij om te vernemen dat ons protest donderdag de oren van politici heeft bereikt. We zijn uitgenodigd bij de Vlaamse regering om enkele ministers te ontmoeten op woensdag namiddag en op donderdag zouden we welkom zijn in het Parlement met een delegatie van onze jongeren na onze protestmars.

We komen op beide plekken graag uitleg geven over ons initiatief en onze eisen. Vandaar dat we onze 3 belangrijke eisen hier nog eens op een rijtje zetten:

We vragen 3 simpele dingen:

1. Ten eerste: Volgende regering moet een klimaatregering zijn. Het is de laatste politieke generatie die er iets aan kan doen. Deze regering moet bindende klimaatdoelstellingen vastleggen in een klimaatwet, dus willen we een duidelijke communicatie van elke politieke partij over hun klimaatdoelen voor de volgende legislatuur.

2. Ten tweede: België moet zelf een voortrekkersrol nemen en internationaal samenwerken in plaats van klimaatsaboteur te zijn

3. Ten derde: stop met het werk van klimaatwetenschappers te negeren: geef gehoor aan hun advies zoals meer hernieuwbare energie, onmiddellijke en veilige afbouw van verouderde kernenergie, zuiveren van oceanen en onze lucht, onmiddellijke stopzetting van fossiele brandstoffen, enz….

Ondertussen blijven wij graag onze acties verderzetten. Dat wil zeggen dat we volgende donderdag opnieuw een protestmars organiseren in Brussel. We komen terug bijeen om half 11 op het Europakruispunt en deze keer hebben we wel toestemming om ons door Brussel te bewegen onder politiebegeleiding, zodat we zeker geen verkeersonveilige situaties veroorzaken en jongeren in gevaar brengen. Onze opzet is en blijft een betere en veiligere planeet voor iedereen.

We keep going, whether you want it or not.